Selecteer een pagina

Carnaval vorig jaar debuteerde hij nog met de carnavalskraker ‘Hoemoes dà òk alweer’. Peter Selie liet in zijn peterselie-pak menig carnavalsvierder swingen en meezingen. Nu probeert hij het opnieuw. Deze keer met ‘Omdat ik een Ray-Ban!’.

Profielfoto van Frances Vermeeren

Geschreven doorFrances Vermeeren

Bart Stoop, zoals Peter Selie in het echt heet, is biologieleraar op het Newman College in Breda. Zijn vuurdoop was bij zijn eigen studenten. En nu is het alweer tijd voor zijn tweede single. Het nummer gaat over eland Moes die geen hoorns meer heeft, en daarom een zonnebril op zet in de hoop toch nog in de smaak te vallen bij de vrouwtjes.

‘Hoemoes dà òk alweer’ was onder meer zo’n groot succes door de vele woordgrappen die in het nummer zitten. Die woordkunst bezorgde Peter Selie een derde plek in de Kies je Kraker-lijst van Omroep Brabant. Niet slecht voor een eerste carnavalsnummer. Ook in ‘Omdat ik een Ray-Ban!’ komen de woordgrappen weer in rap tempo voorbij.

Een paar voorbeelden:

  • “Het leven zat nou niet echt mee voor onze vrij-gazel.”
  • “Laat je horens!”
  • “Want hij heeft vrouwkes gevonden en nou heef-tie zelfs gnoe.”
  • “En natuurlijk de titel van het nummer: Omdat ik een Ray-Ban!”

Hoe de zanger toch weer bij die grappen komt, weet hij zelf eigenlijk ook niet. “Soms als ik probeer te gaan slapen dan krijg ik wilde gedachtes en toen kwam deze opeens voorbij”, zei hij in radioprogramma WAKKER! van Omroep Brabant waar het nummer donderdagochtend werd gelanceerd.

De grote vraag is natuurlijk, wordt ‘Omdat Ik een Ray-Ban!’ net zo’n groot succes als ‘Hoemoes dà òk alweer?’ Oordeel zelf:

Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3328911/peter-selie-komt-na-hoemoes-da-ok-alweer-met-nieuwe-carnavalskraker-omdat-ik-een-ray-ban